Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Клітковина Проттект у виробництві рибних паштетів, паст і фаршів

Компанія Віанокс - одна з лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує широкий асортимент харчових волокон (харчові волокна, харчова клітковина,клітковина, целюлоза, пшенична клітковина, соєва клітковина, суміші харчових волокон) для харчової і рибної  промисловості зокрема. В основному клітковина складається із баластних речовин і має велике значення з точки зору біологічної цінності і принципів здорового харчування.  Клітковина є харчовими волокнами і дозволена до застосування як харчова добавка. Вона служить не тільки для збагачення продуктів баластними речовинами, а й пропонує цілий ряд функціональних і технологічних рішень.

Вологозв’язуюча здатність. Головна функціональна особливість клітковини – її висока вологозв'язуюча і жирозв'язуюча здатність. Так як волокна клітковини мають капілярну структуру, утримання води відбувається не тільки поверхнею волокон, а й всередині капілярних каналів, в результаті чого волога рівномірно розподіляється і міцно утримується в утвореному тривимірному каркасі, покращуючи структуру готового продукту. Додавання всього 2% харчових волокон значно підвищує показник вологозв'язування в харчовій системі. Так як рідина транспортується в середину волокон целюлози по капілярах, консистенція не піддається ніякому негативному впливу, і таким чином забезпечується стабільність продукту.

Стабілізація і поліпшення консистенції (текстури). Завдяки абсорбуючим властивостям волокон значно скорочуються проблеми з розшаруванням харчових емульсій. Ступінь зв'язування жиру клітковиною на пряму залежить від довжини волокна (максимум 1:12). На відміну від більшості інших набухаючих и вологопоглинаючих компонентів, клітковина нерозчинна у воді і жирі. Це дозволяє досягти гарного зв'язування води при одночасному поліпшенні консистенції.

Емульгуючі властивості. В принципі, харчова клітковина не є емульгатором, але було дослідно встановлено, що клітковина підтримує дію емульгаторів, а в деяких харчових системах вона може навіть повністю замінити емульгатор.

Асортимент харчових волокон

Асортимент харчових  волокон

Походження харчових волокон

Вологозв’язуюча здатність

Жирозв’язуюча здатність

Соєва клітковина

Соєва клітковина

Холодна – 1:6

Гаряча – 1:9

Холодна – 1:4

Гаряча – 1:5

Проттект К4

Суміш на базі харчових волокон

Холодна – 1:8

Гаряча – 1:12

Холодна – 1:6

Гаряча – 1:8

Проттект К-30

Пшенична клітковина

1:12

1:5

Проттект К-25

Пшенична клітковина

1:7

1:4

Проттект К-16

Пшенична клітковина

1:5

1:3,5

Проттект К-12

Пшенична клітковина

1:4

1:2,5

Використання клітковини у виробництві рибних паштетів і паст: Клітковина Проттект успішно застосовується при виробництві рибних паштетів і паст, надаючи продукту ніжність, пластичність (намазуваність і одночасно нарізаємість продукту). Клітковина може надавати великий вплив на структуру, пружність і консистенцію готового продукту. Завдяки структуроутворюючій дії цей продукт частково може замінити емульгатор, запобігти появі жирного присмаку, що дозволяє збільшити кількість жирної сировини в рецептурах, додасть продукту приємний, стійкий і м'який смак. Харчові волокна сприяють розпушуванню паштетної маси в ж/б банці, і фіксує цей об’єм навіть при тривалому зберіганні. Клітковина закладається на початку процесу подрібнення разом з вологою в сухому вигляді в кількості до 2% від основної сировини.

Використання клітковини у виробництві рибних фаршів. При виробництві рибних фаршів клітковина сприяє збільшенню виходу готового продукту за рахунок високої вологозв’язуючої здатності. Харчові волокна  здатні поліпшити реологічні і емульгуючі властивості фаршевих системи, мінімізувати або навіть повністю прибрати порок відсікання вологи під час тривалого зберігання фаршу. Клітковина пригнічує жирові присмаки і післясмак. Харчові волокна беруть собі на озброєння багато виробників продукції лікувально-профілактичного напрямками, з акцентами «ЕКО», «БІО» і т.д.

Крім клітковини,  ми пропонуємо  ряд  комплексних стабілізаціних і емульгуючих сумішей для виробництва різних видів харчової продукції. Ці препарати крім харчових волокон засновані на каррагінанах, гуаровій камеді, камеді тари, камеді ріжкового дерева, ксантановій камеді, кмц (карбоксиметилцелюлозі), білках, емульгаторах, пшеничній та соєвій клітковині, альгінатах, цитратах, ГДЛ (глюконо-дельта лактоне) та інших компонентах. Вони дуже широко використовуються в харчовій промисловості, а оскільки компоненти сумішей взаємно посилюються (внаслідок ефекту синергізму), виходить непоганий виробничий і економічний ефект.

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page