Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Соєва клітковина

Компанія Віанокс - одна з лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує

широкий асортимент харчових волокон  (харчові волокна, харчова клітковина, клітковина, целюлоза, пшенична клітковина, соєва клітковина, суміші харчових волокон) для харчової і  рибної  промисловості зокрема.

Запропонована соєва клітковина являє собою недорогий і якісний наповнювач для рибних фаршів, паст і паштетів, який увібрав в себе кращі властивості харчових волокон і соєвих продуктів, завдяки чому на багато краще може вирішити ряд технологічних завдань, які ставляться перед вищезгаданими інгредієнтами!

Соєву клітковину з успіхом можна застосовувати в тих сферах, де на сьогоднішній день використовують ряд соєвих продуктів: борошно, концентрат і ізолят соєвого білка. Якщо провести паралелі між цими інгредієнтами, то з упевненістю можна стверджувати, що соєва клітковина практично в два рази перевершує той же соєвий ізолят по гідратації, що дозволить закладати її в сформованих рецептурах практично в два рази менше, або при аналогічних закладках отримати більш щільну консистенцію готового виробу! Завдяки наявності клітковини в готовому продукті значно гасяться присмаки і запахи, які виникають при підвищених дозах соєвих продуктів. Важливим фактором є порядок ціни на соєву клітковину в середньому вона дешевше того ж соєвого ізоляту на 40%!

Хочеться акцентувати увагу споживачів, що соєва клітковина в значній частці складається з баластних речовин - харчових волокон, що має велике значення з точки зору біологічної цінності і принципів здорового харчування. Вона служить не тільки для збагачення продуктів баластними речовинами та білками, а й пропонує цілий ряд функціональних і технологічних рішень.

Вологозв’язувальна здатність. Головна функціональна особливість клітковини– її висока вологозв'язуюча (1:8 «на холодну» и 1:10 «на гарячу») жирозв'язуюча здатність (до 1:5). Так як волокна клітковини мають капілярну структуру, утримання води відбувається не тільки поверхнею волокон, а й всередині капілярних каналів, в результаті чого волога рівномірно розподіляється і міцно утримується в утвореному тривимірному каркасі, покращуючи структуру готового продукту. Додавання всього 2% харчових волокон значно підвищує показник вологозв'язування в харчовій системі. Так як рідина транспортується в середину волокон целюлози по капілярах, консистенція не піддається ніякому негативному впливу, і таким чином забезпечується стабільність продукту.

Емульгуючі властивості. В принципі, соєва клітковина не є емульгатором, але було дослідно встановлено, що клітковина підтримує дію емульгаторів, а в деяких харчових системах вона може навіть повністю замінити емульгатор.

Використання клітковини у виробництві рибних паштетів і паст: Соєва клітковина успішно застосовується при виробництві рибних паштетів і паст, надаючи продукту ніжність, пластичність (намазуваність і одночасно нарізаємість продукту). Клітковина може надавати великий вплив на структуру, пружність і консистенцію готового продукту. Завдяки структуроутворюючій дії цей продукт частково може замінити емульгатор, запобігти появі жирного присмаку, що дозволяє збільшити кількість жирної сировини в рецептурах, додасть продукту приємний, стійкий і м'який смак. Соєві  волокна сприяють розпушуванню паштетної маси в ж/б банці, і фіксує цей об’єм навіть при тривалому зберіганні. Клітковина закладається на початку процесу подрібнення разом з вологою в сухому вигляді в кількості до 2% від основної сировини.

Використання клітковини у виробництві рибних фаршів. При виробництві рибних фаршів соєва клітковина сприяє збільшенню виходу готового продукту за рахунок високої вологозв’язувальної здатності. Харчові волокна  здатні поліпшити реологічні і емульгуючі властивості фаршевих системи, мінімізувати або навіть повністю прибрати порок відсікання вологи під час тривалого зберігання фаршу. Клітковина пригнічує жировий присмак і післясмак.

Харчові волокна беруть собі на озброєння багато виробників продукції лікувально-профілактичного напрямками, з акцентами «ЕКО», «БІО» і т.д.

Крім клітковини,  ми пропонуємо  ряд  комплексних стабілізаціних и емульгуючих сумішей для виробництва різних видів харчової продукції. Ці препарати крім харчових волокон засновані на каррагінанах, гуаровій камеді, камеді тари, камеді ріжкового дерева, ксантановій камеді, кмц (карбоксиметил целлюлозы), білках, емульгаторах, пшеничній та соєвій клітковині, альгінатах, цитратах, ГДЛ (глюконо-дельта лактоне)  та інших компонентах.  Вони дуже широко використовуються в харчовій промисловості, а оскільки компоненти сумішей взаємно посилюються (внаслідок ефекту синергізму), виходить непоганий виробничий і економічний ефект.

Залежно від виду і ступеня помелу клітковини вона може бути упакована в багатошарові паперові мішки по 10, 15, 20 або 25 кг.

Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших спеціалістів і всіма дозвільними документами. А завдяки тому, що ми намагаємося всі інгредієнти  закуповувати безпосередньо на заводах - виробниках, наші ціни цілком демократичні !!!

Зателефонуйте нам  і наші спеціалісти допоможуть підібрати з нашого асортименту продукт, який максимально підходить для Вас!!!

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page