Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Клітковина харчова

Компанія Віанокс - одна з лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує широкий асортимент харчових волокон (харчові волокна, харчова клітковина,клітковина, целюлоза, пшенична клітковина, соєва клітковина, суміші харчових волокон) для харчової і рибної  промисловості зокрема. В основному клітковина складається із баластних речовин і має велике значення з точки зору біологічної цінності і принципів здорового харчування.  Клітковина є харчовими волокнами і дозволена до застосування як харчова добавка. Вона служить не тільки для збагачення продуктів баластними речовинами, а й пропонує цілий ряд функціональних і технологічних рішень.

Вологозв’язуюча здатність. Головна функціональна особливість клітковини – її висока вологозв'язуюча і жирозв'язуюча здатність. Так як волокна клітковини мають капілярну структуру, утримання води відбувається не тільки поверхнею волокон, а й всередині капілярних каналів, в результаті чого волога рівномірно розподіляється і міцно утримується в утвореному тривимірному каркасі, покращуючи структуру готового продукту. Додавання всього 2% харчових волокон значно підвищує показник вологозв'язування в харчовій системі. Так як рідина транспортується в середину волокон целюлози по капілярах, консистенція не піддається ніякому негативному впливу, і таким чином забезпечується стабільність продукту.

Стабілізація і поліпшення консистенції (текстури). Завдяки абсорбуючим властивостям волокон значно скорочуються проблеми з розшаруванням харчових емульсій. Ступінь зв'язування жиру клітковиною на пряму залежить від довжини волокна (максимум 1:12). На відміну від більшості інших набухаючих и вологопоглинаючих компонентів, клітковина нерозчинна у воді і жирі. Це дозволяє досягти гарного зв'язування води при одночасному поліпшенні консистенції.

Емульгуючі властивості. В принципі, харчова клітковина не є емульгатором, але було дослідно встановлено, що клітковина підтримує дію емульгаторів, а в деяких харчових системах вона може навіть повністю замінити емульгатор.

Асортимент харчових волокон

Асортимент харчових  волокон

Походження харчових волокон

Вологозв’язуюча здатність

Жирозв’язуюча здатність

Соєва клітковина

Соєва клітковина

Холодна – 1:6

Гаряча – 1:9

Холодна – 1:4

Гаряча – 1:5

Проттект К4

Суміш на базі харчових волокон

Холодна – 1:8

Гаряча – 1:12

Холодна – 1:6

Гаряча – 1:8

Проттект К-30

Пшенична клітковина

1:12

1:5

Проттект К-25

Пшенична клітковина

1:7

1:4

Проттект К-16

Пшенична клітковина

1:5

1:3,5

Проттект К-12

Пшенична клітковина

1:4

1:2,5

 

Використання клітковини у виробництві рибних паштетів і паст: Клітковина Проттект успішно застосовується при виробництві рибних паштетів і паст, надаючи продукту ніжність, пластичність (намазуваність і одночасно нарізаємість продукту). Клітковина може надавати великий вплив на структуру, пружність і консистенцію готового продукту. Завдяки структуроутворюючій дії цей продукт частково може замінити емульгатор, запобігти появі жирного присмаку, що дозволяє збільшити кількість жирної сировини в рецептурах, додасть продукту приємний, стійкий і м'який смак. Харчові волокна сприяють розпушуванню паштетної маси в ж/б банці, і фіксує цей об’єм навіть при тривалому зберіганні. Клітковина закладається на початку процесу подрібнення разом з вологою в сухому вигляді в кількості до 2% від основної сировини.

Використання клітковини у виробництві рибних фаршів. При виробництві рибних фаршів клітковина сприяє збільшенню виходу готового продукту за рахунок високої вологозв’язуючої здатності. Харчові волокна  здатні поліпшити реологічні і емульгуючі властивості фаршевих системи, мінімізувати або навіть повністю прибрати порок відсікання вологи під час тривалого зберігання фаршу. Клітковина пригнічує жирові присмаки і післясмак. Харчові волокна беруть собі на озброєння багато виробників продукції лікувально-профілактичного напрямками, з акцентами «ЕКО», «БІО» і т.д.

Крім клітковини,  ми пропонуємо  ряд  комплексних стабілізаціних і емульгуючих сумішей для виробництва різних видів харчової продукції. Ці препарати крім харчових волокон засновані на каррагінанах, гуаровій камеді, камеді тари, камеді ріжкового дерева, ксантановій камеді, кмц (карбоксиметилцелюлозі), білках, емульгаторах, пшеничній і соєвій клітковині, альгінатах, цитратах, ГДЛ (глюконо-дельта лактоне) та інших компонентах. Вони дуже широко використовуються в харчовій промисловості, а оскільки компоненти сумішей взаємно посилюються (внаслідок ефекту синергізму), виходить непоганий виробничий і економічний ефект.

Залежно від виду і ступеня помелу клітковини може бути упакована в багатошарові паперові мішки по 10, 15, 20 або 25 кг.

Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших спеціалістів і всіма дозвільними документами. А завдяки тому, що ми намагаємося всі інгредиенти  закуповувати безпосередньо на заводах - виробниках, наші ціни цілком демократичні !!!

Зателефонуйте нам і наші спеціалісти допоможуть підібрати з нашого асортименту продукт, який максимально підходить для Вас!!!

 

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page