Клітковина харчова

Компанія Віанокс - одна з лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує широкий асортимент харчових волокон (харчові волокна, харчова клітковина,клітковина, целюлоза, пшенична клітковина, соєва клітковина, суміші харчових волокон) для харчової і рибної промисловості зокрема. В основному клітковина складається із баластних речовин і має велике значення з точки зору біологічної цінності і принципів здорового харчування. Клітковина є харчовими волокнами і дозволена до застосування як харчова добавка. Вона служить не тільки для збагачення продуктів баластними речовинами, а й пропонує цілий ряд функціональних і технологічних рішень.
Вологозв’язуюча здатність. Головна функціональна особливість клітковини – її висока вологозв'язуюча і жирозв'язуюча здатність. Так як волокна клітковини мають капілярну структуру, утримання води відбувається не тільки поверхнею волокон, а й всередині капілярних каналів, в результаті чого волога рівномірно розподіляється і міцно утримується в утвореному тривимірному каркасі, покращуючи структуру готового продукту. Додавання всього 2% харчових волокон значно підвищує показник вологозв'язування в харчовій системі. Так як рідина транспортується в середину волокон целюлози по капілярах, консистенція не піддається ніякому негативному впливу, і таким чином забезпечується стабільність продукту.
Стабілізація і поліпшення консистенції (текстури). Завдяки абсорбуючим властивостям волокон значно скорочуються проблеми з розшаруванням харчових емульсій. Ступінь зв'язування жиру клітковиною на пряму залежить від довжини волокна (максимум 1:12). На відміну від більшості інших набухаючих и вологопоглинаючих компонентів, клітковина нерозчинна у воді і жирі. Це дозволяє досягти гарного зв'язування води при одночасному поліпшенні консистенції.
Емульгуючі властивості. В принципі, харчова клітковина не є емульгатором, але було дослідно встановлено, що клітковина підтримує дію емульгаторів, а в деяких харчових системах вона може навіть повністю замінити емульгатор.
Асортимент харчових волокон
Асортимент харчових волокон |
Походження харчових волокон |
Вологозв’язуюча здатність |
Жирозв’язуюча здатність |
Соєва клітковина |
Соєва клітковина |
Холодна – 1:6 Гаряча – 1:9 |
Холодна – 1:4 Гаряча – 1:5 |
Проттект К4 |
Суміш на базі харчових волокон |
Холодна – 1:8 Гаряча – 1:12 |
Холодна – 1:6 Гаряча – 1:8 |
Проттект К-30 |
Пшенична клітковина |
1:12 |
1:5 |
Проттект К-25 |
Пшенична клітковина |
1:7 |
1:4 |
Проттект К-16 |
Пшенична клітковина |
1:5 |
1:3,5 |
Проттект К-12 |
Пшенична клітковина |
1:4 |
1:2,5 |
Використання клітковини у виробництві рибних паштетів і паст: Клітковина Проттект успішно застосовується при виробництві рибних паштетів і паст, надаючи продукту ніжність, пластичність (намазуваність і одночасно нарізаємість продукту). Клітковина може надавати великий вплив на структуру, пружність і консистенцію готового продукту. Завдяки структуроутворюючій дії цей продукт частково може замінити емульгатор, запобігти появі жирного присмаку, що дозволяє збільшити кількість жирної сировини в рецептурах, додасть продукту приємний, стійкий і м'який смак. Харчові волокна сприяють розпушуванню паштетної маси в ж/б банці, і фіксує цей об’єм навіть при тривалому зберіганні. Клітковина закладається на початку процесу подрібнення разом з вологою в сухому вигляді в кількості до 2% від основної сировини.
Використання клітковини у виробництві рибних фаршів. При виробництві рибних фаршів клітковина сприяє збільшенню виходу готового продукту за рахунок високої вологозв’язуючої здатності. Харчові волокна здатні поліпшити реологічні і емульгуючі властивості фаршевих системи, мінімізувати або навіть повністю прибрати порок відсікання вологи під час тривалого зберігання фаршу. Клітковина пригнічує жирові присмаки і післясмак. Харчові волокна беруть собі на озброєння багато виробників продукції лікувально-профілактичного напрямками, з акцентами «ЕКО», «БІО» і т.д.
Крім клітковини, ми пропонуємо ряд комплексних стабілізаціних і емульгуючих сумішей для виробництва різних видів харчової продукції. Ці препарати крім харчових волокон засновані на каррагінанах, гуаровій камеді, камеді тари, камеді ріжкового дерева, ксантановій камеді, кмц (карбоксиметилцелюлозі), білках, емульгаторах, пшеничній і соєвій клітковині, альгінатах, цитратах, ГДЛ (глюконо-дельта лактоне) та інших компонентах. Вони дуже широко використовуються в харчовій промисловості, а оскільки компоненти сумішей взаємно посилюються (внаслідок ефекту синергізму), виходить непоганий виробничий і економічний ефект.
Залежно від виду і ступеня помелу клітковини може бути упакована в багатошарові паперові мішки по 10, 15, 20 або 25 кг.
Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших спеціалістів і всіма дозвільними документами. А завдяки тому, що ми намагаємося всі інгредиенти закуповувати безпосередньо на заводах - виробниках, наші ціни цілком демократичні !!!
Зателефонуйте нам і наші спеціалісти допоможуть підібрати з нашого асортименту продукт, який максимально підходить для Вас!!!