Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Пшенична клейковина

Компанія Віанокс - одна з лидерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує високоякісний глютен (пшеничну клейковину, пшеничний білок).

Пшенична клейковина - екологічно чистий продукт

Пшеничний глютен є природним комплексом нерозчинних у воді та сольових розчинах груп білкових речовин. Вони виділені як самостійна фракція методом сепарації з наступним подрібненням та висушуванням продукту способом, який максимально зберігає природні властивості білка.

Суха пшенична клейковина вперше стала використовуватися для збагачення борошна в Англії лише пів століття назад. Зараз глютен широко використовується в хлібопекарській, м᾿ясопереробній та інших сферах виробництва харчової промисловості у всьому світі. У сучасній Європі більше 50% борошна проходить «збагачення» глютеном . Це пов’язано, в першу чергу, із незадовільною якістю борошна.

Пшениця і жито, які виросли в регіонах з невластивими погодніми умовами (спека, дощ), можуть містити понижений вміст білка. Тому, щоб зберегти високу і стабільну якість борошна з таких злакових культур потрібно їх додатково збагатити клейковиною. А якщо врахувати, що лише 15-20% пшениці, яку виростили в Україні, має достатні якості для отримання борошна вищого гатунку, то стає очевидним, що без добавок, які здатні покращити якість, не обійтися. В свою чергу, єдиною натуральною добавкою покращити якість борошна є суха пшенична клейковина (глютен).

Також широке застосування  клейковини – обумовлюється загальною нестачею необхідного людині білка. Тому альтернативні  способи збагачення традиційних продуктів – джерелом рослинного білка є пріоритетним в наукових розробках харчової промисловості.

Виробництво пшеничної клейковини

 Зерно пшениці очищають від домішок і замочують. Потім його подрібнюють і з них виділяють цільне ядро, яке подають на більш дрібне подрібнення, в результаті якого, звільнюється весь зв’язаний крохмаль. Отриману масу з крохмалю пшеничного білка розділяють на центробіжних сепараторах. Наступна технологічна операція – концентрація білка. Потім пшеничну клейковину висушують і фасують.

Ефективність роботи пшеничної клейковини (глютена)

В країнах ЄС вважається доцільним додавання до борошна європейських сортів пшениці (в якій середній вміст сухого білка близько 10%) від 1 до 3% сухої пшеничної клейковини. При цьому покращуються фізичні та реологічні властивості тіста і якість кінцевого продукта, які відповідають якості виробу, приготовленого із сортів пшениці з вмістом білка 16-17%. Глютен дозволяє забезпечити стабільну структуру тіста, контролювати його пружність, збільшити газоутримуючу здатність, покращити структурно-механічні характеристики тіста і, відповідно, якість готового продукту.

Додавання пшеничної клейковини дозволяє:

-стабілізувати якість борошна та отримати борошно із заздалегідь заданими властивостями,

-повисити додаткову здатність тіста,

- збільшити вихід готових виробів,

-покращити реологічні властивості тіста,

- забезпечити стабільну структуру тіста,

-контролювати пружність тіста,

-збільшити газоутримуючу здатність,

-покращити структурно-механічні характеристики тіста,

-покращити якість кінцевого продукту,

- збільшити термін зберігання виробів.

 

Спеціалістами нашої компанії розроблений ряд  комплексних стабілізуючих і емульгуючих сумішей для виробництва харчової продукції. Вони базуються на основі карагинанів, гуарової камеді, камеді тари, камеді рожкового дерева, ксантанової камеді, кмц (карбоксиметил целюлози), білків, емульгаторів, пшеничної і соєвої клітковини, альгинатів, цитратів, фосфатів  та інших компонентів. Вони дуже широко використовуються в харчовій промисловості, а оскільки компоненти сумішей взаємопосилюються (внаслідок ефекту синергізму), виходить гарний виробничий та економічний ефект!

Ми реалізуємо  пшеничну клейковину (глютен)  в мішках з поліпропіленовим вкладками по 25кг.

Вся продукція  супроводжується технологічною підтримкою наших спеціалістів та всіма дозвільними документами. Завдяки   нашим старанням, всі інгредієнти для стабілізаційних систем, закупляємо безпосередньо на заводах - виробниках, тому наші ціни є демократичними!!!

Зателефонуйте нам і наші спеціалісти допоможуть Вам підібрати з нашого асортименту продукти, які максимально підійдуть для Вашого виробництва!!!

 

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page