Пшенична клейковина

Компанія Віанокс - одна з лидерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує високоякісний глютен (пшеничну клейковину, пшеничний білок).
Пшенична клейковина - екологічно чистий продукт
Пшеничний глютен є природним комплексом нерозчинних у воді та сольових розчинах груп білкових речовин. Вони виділені як самостійна фракція методом сепарації з наступним подрібненням та висушуванням продукту способом, який максимально зберігає природні властивості білка.
Суха пшенична клейковина вперше стала використовуватися для збагачення борошна в Англії лише пів століття назад. Зараз глютен широко використовується в хлібопекарській, м᾿ясопереробній та інших сферах виробництва харчової промисловості у всьому світі. У сучасній Європі більше 50% борошна проходить «збагачення» глютеном . Це пов’язано, в першу чергу, із незадовільною якістю борошна.
Пшениця і жито, які виросли в регіонах з невластивими погодніми умовами (спека, дощ), можуть містити понижений вміст білка. Тому, щоб зберегти високу і стабільну якість борошна з таких злакових культур потрібно їх додатково збагатити клейковиною. А якщо врахувати, що лише 15-20% пшениці, яку виростили в Україні, має достатні якості для отримання борошна вищого гатунку, то стає очевидним, що без добавок, які здатні покращити якість, не обійтися. В свою чергу, єдиною натуральною добавкою покращити якість борошна є суха пшенична клейковина (глютен).
Також широке застосування клейковини – обумовлюється загальною нестачею необхідного людині білка. Тому альтернативні способи збагачення традиційних продуктів – джерелом рослинного білка є пріоритетним в наукових розробках харчової промисловості.
Виробництво пшеничної клейковини
Зерно пшениці очищають від домішок і замочують. Потім його подрібнюють і з них виділяють цільне ядро, яке подають на більш дрібне подрібнення, в результаті якого, звільнюється весь зв’язаний крохмаль. Отриману масу з крохмалю пшеничного білка розділяють на центробіжних сепараторах. Наступна технологічна операція – концентрація білка. Потім пшеничну клейковину висушують і фасують.
Ефективність роботи пшеничної клейковини (глютена)
В країнах ЄС вважається доцільним додавання до борошна європейських сортів пшениці (в якій середній вміст сухого білка близько 10%) від 1 до 3% сухої пшеничної клейковини. При цьому покращуються фізичні та реологічні властивості тіста і якість кінцевого продукта, які відповідають якості виробу, приготовленого із сортів пшениці з вмістом білка 16-17%. Глютен дозволяє забезпечити стабільну структуру тіста, контролювати його пружність, збільшити газоутримуючу здатність, покращити структурно-механічні характеристики тіста і, відповідно, якість готового продукту.
Додавання пшеничної клейковини дозволяє:
-стабілізувати якість борошна та отримати борошно із заздалегідь заданими властивостями,
-повисити додаткову здатність тіста,
- збільшити вихід готових виробів,
-покращити реологічні властивості тіста,
- забезпечити стабільну структуру тіста,
-контролювати пружність тіста,
-збільшити газоутримуючу здатність,
-покращити структурно-механічні характеристики тіста,
-покращити якість кінцевого продукту,
- збільшити термін зберігання виробів.
Спеціалістами нашої компанії розроблений ряд комплексних стабілізуючих і емульгуючих сумішей для виробництва харчової продукції. Вони базуються на основі карагинанів, гуарової камеді, камеді тари, камеді рожкового дерева, ксантанової камеді, кмц (карбоксиметил целюлози), білків, емульгаторів, пшеничної і соєвої клітковини, альгинатів, цитратів, фосфатів та інших компонентів. Вони дуже широко використовуються в харчовій промисловості, а оскільки компоненти сумішей взаємопосилюються (внаслідок ефекту синергізму), виходить гарний виробничий та економічний ефект!
Ми реалізуємо пшеничну клейковину (глютен) в мішках з поліпропіленовим вкладками по 25кг.
Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших спеціалістів та всіма дозвільними документами. Завдяки нашим старанням, всі інгредієнти для стабілізаційних систем, закупляємо безпосередньо на заводах - виробниках, тому наші ціни є демократичними!!!
Зателефонуйте нам і наші спеціалісти допоможуть Вам підібрати з нашого асортименту продукти, які максимально підійдуть для Вашого виробництва!!!