Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Камідь рожка

Компанія Віанокс - одна з лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує Вашій увазі ефективний загусник - камедь рожкового дерева (Е410, камедь рожка, рожок, кораб, камедь кораба, Locust carab bean gum). Камедь рожкового дерева дуже давно використовується в харчовій промисловості, як активний загусник систем.

  1. Походження

Рожкове дерево вирощують на півдні Марокко і  в Чілі. Борошно із бобів рожкового дерева - Е410 отримують, використовуючи плоди дерева Ceratonia siliqua L.

  1. Будова (формула, хімічні та фізичні властивості)

Полісахаридна структура кароба (камеді рожкового дерева) утворена з довгих лінійних ланцюгів, які складаються із молекул D-манози з боковим ланцюгом D-галактози. Розподілення бокових ланцюгів галактози не вподядковані. Співвідношення манози і галактози в молекулі кароба - 4:1.

 Камедь рожка  розчинна в горячій воді та найбільшої в᾿язкості такий розчин досягає при температурі більше 80˚С. При концентрації 2-3% утворюється густа пастоподібна маса, але не гель.

3.Виробництво

Рожкове дерево  отримують простим помолом ендосперма сім᾿ян, не піддаючи абсолютно ніякій модифікації. На відміну від гуарової камеді, більш жорстку оболонку насіння рожкового дерева розм᾿якшують сірчаною кислотою.

4.Застосування

Харчовим системам камедь рожкового дерева надає кремоподібну структуру проте, як і гуарова камедь вона чутлива до кислотного середовища.

В "холодних" технологічних процесах, зазвичай, проблем не виникає, проте при високих температурах ефект від присутності в системі знижується. Так само, як і гуарова камедь при використанні в комбінації з іншими  камедями, зокрема,  з ксантановою, камеддю , камеддю тара, а також з карагенаном, камедь рожкового дерева проявляє синергетичний ефект.

В харчовій промисловості борошно бобів рожкового дерева застосовується в основному в якості загусника при виробництві сирів, морозива, йогуртів, наповнювачів, майонезів, кетчупів, фруктових напоїв, кондитерських та м᾿ясних виробів.

Нами розроблено ряд  комплексних стабілізаційних, наповнюючих і емульгуючих сумішей для виробництва харчових продуктів. Ці препарати  базуються на карагинанах, гуаровій камеді, камеді тара, камеді рожкового дерева, ксантановій камеді, кмц (карбоксиметил целюлозі), білкових, емульгаторах, пшеничній і соєвій клітковинах, альгінатах, цитратах,  та інших компонентах.

Вся продукція  супроводжується технологічною підтримкою наших спеціалістів та всіма дозвільними документами. Завдяки   нашим старанням, всі інгредієнти для наших стабілізаційних систем, закупляємо безпосередньо на заводах - виробниках, тому наші ціни є демократичними!!!

Зателефонуйте нам і наші спеціалісти допоможуть Вам підібрати з нашого асортименту продукти, які максимально підійдуть для Вашого виробництва!!!

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page