Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Камідь гуара

Компанія Віанокс - одна із лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує високов'язкий, добре розчинний та ефективний харчовий загусник – гуарова камідь (Е412, Guar Gum, камедь гуара, гуар) - один із найпопулярніших компонентів всіх видів стабілізаційних систем для молочної промисловості.  В нашому асортименті є гуарова  камідь із в´язкістю 1%-го розчину,  мінімум 5000сps та 6000cps.

Гуарова камідь – це полісахарид, набухающий в холодній воді, однак нагрів розчину гуарової камеді скорочує час для отримання повної сили в'язкості.  Досягнута в'язкість залежить від температури, часу, концентрації, рН, швидкості перемішування і розмірів частинок порошку.  У холодній воді максимальна в'язкість може бути досягнута через 1- 4 години.

1.Походження.

Смола містіться в ендоспермі зерна стручкової однорічної рослини двох типів, проростає в Індії.  Його вирощують на протязі багатьох століть та  використовують в їжу людини.  Боби - біля15 см довжини, містять від 6 до 9 насінин діаметром (2-3) мм.

Насіння містить до 70%камеді (вищий полісахарид – галактоманнан).

2.Склад.

Гуарова камідь – це углеводородний полімер. Гуар пред­ставляє собою полісахарид із групи галактоманнанов, в якому від основного ланцюга, що складається з ланок Маноз, відходять бічні ланки галактози.  Причому, одна ланка галактози доводиться на дві ланки Маноз.

Гуар (Е412), використовується в харчовій промисловості, містить (у відсотковому співвідношенні): полісахариду - 85,0;  протеїну - 3,7;  сирої клітковини - 1,5;  золи - 0,6;  вологи - 5-8.Гуар  має нейтральний смак і запах, розчиняється в холодній воді, утворюючи в'язкі розчини в області рН (2,5 - 7,0).

3.Виробництво.

Камідь гуара чи просто гуар отримують простим помелом насіння рослини Cyamopsis tetragonoloba L. ендосперми відокремлюють в процесі дроблення, просіювання та розмелювання  в дрібний порошок.  Завдяки багатостадійному процесу очищення, отримують сорт гуара тонкого помелу, більш високої в'язкості, із збільшеним вмістом фракції галактоманнана. 4.Примінення.

 Гуар добре сумісний із більшістю компонентів їжі, забезпечує цільовому продукту довгу слизову текстуру.  Здатність розвивати в'язкість в холодній воді та демократична вартість в порівнянні із іншими камедями забезпечила гуару найбільшу популярністьРазом  з тим, можливість ефективного примінення  гуара як індивідуального загусника обмежені, в зв'язку із його чутливістю до високих температур та кислотності середовища.  Нагрівання системи, в складі якого в якості загусника тільки гуар, на протязі деякого часу, при температурі вище 100°С, призводить до незворотної втрати нею в'язкості.  За кислотності, оптимальним для систем, що містять виключно гуар, являється значення рН рівне 4.

Нами разраблені ряд  комплексних стабілізаційних, наповнюючих та емульгуючих сумішів  для виробництва  різних молочних продуктів. Ці препарати  основані  на карагінанах, гуаровій камеді, камеді тари, камеді рожкового дерева, ксантановій камеді, кмц (карбоксиметил целюлози), емульгаторах, харчових  волокнах,  регуляторах  кислотності, білках, та  інших компонентах. Вони дуже  широко використовуються в харчовій промисловості, а оскільки компоненти сумішей взаємопосилюються (внаслідок  ефекту синергізму), виходить хороший виробничий і економічний ефект.

Всі наші продукті упаковані в багатошарові паперові мішки із поліпропіленовим вкладишем по 25кг.

Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших фахівців і всіма дозвільними документами.  А завдяки тому, що ми закупляємо всі інгредієнти для наших стабілізаційних систем  прямо на заводах-виробниках, наші ціни реально демократичні.

Передзвоніть нам і наші спеціалісти допоможуть підібрати із нашого асортименту продукт, максимально підходящий для Вас.

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page