Пшенична клітковина
Компанія Віанокс - один із лідерів на ринку харчових інгрідієнтів України, пропопнує широкий ассортимент харчових волокон (харчова клітковина, клітковина, целюлоза, пшенична клітковина, соева клітковина, суміші харчових волокон) для харчової та м'ясної промисловості зокрема.
В основному клітковина складається з баластних речовин і має велике значення з точки зору біологічної цінності і принципів здорового харчування. Клітковина являється харчовими волокнами і дозволена до застосування як харчова добавка. Вона служить не тільки для збагачення продуктів баластними речовинами, а й пропонує цілий ряд функціональних і технологічних рішень.
Вологозв'язуюча здатність. Головна функціональна особливість клітковини–її висока вологозв'язуюча і жирозв'язуюча здатність. Так як волокна клітковини мають капілярну структуру, утримання води відбувається не тільки поверхнею волокон, а й всередині капілярних каналів, в результаті чого волога рівномірно розподіляється і міцно утримується в тривимірному каркасі, покращуючи структуру готового продукту. Додавання всього 2% харчових волокон значно підвищує показник вологозв'язування в харчовій системі. Так як рідина транспортується в серцевину волокон целюлози по капілярах, консистенція не піддається ніякому негативному впливу, і таким чином забезпечується стабільність продукту.
Стабілізація та покращення консистенції (текстури). Завдяки абсорбуючим властивостям волокон значно зменшується кількість проблем з розшаруванням харчових емульсій. Ступінь зв'язування жиру клітковиною на пряму залежить від довжини волокна (максимум 1:12). На відміну від більшості інших набухаючих і водопоглинаючих засобів, клітковина нерозчинна в воді та жирі. Це дозволяє досягти гарного зв'язування води при одночасному поліпшенні консистенції.
Емульгуюча дія. В принципі, харчова клітковина не являєься емульгатором, але було дослідно встановлено,що клітковина підтримує дію емульгаторів, а в деяких харчових системах вона може навіть повністю замінити емульгатор.
Асортимент харчових волокон
Асортимент харчових волокон |
Походження харчових волокон |
Вологозв'язуюча здатність |
Жирозв'язуюча здатність |
Проттект К30 |
Пшенична клітковина |
1:12 |
1:5 |
Проттект К25 |
Пшенична клітковина |
1:7 |
1:4 |
Проттект К16 |
Пшенична клітковина |
1:5 |
1:3,5 |
Проттект К12 |
Пшенична клітковина |
1:4 |
1:2,5 |
Використання клітковини для виробництва паштетів : Клітковина Проттект успішно застосовується при виробництві паштетів, надаючи продукту ніжність, пластичність (намазуємість і одночасно нарізаємість продукту).
Клітковина може здійснювати великий вплив на структуру, пружність і консистенцію готового продукту. Завдяки структуроутворюючій дії цей продукт частково може замінити емульгатор, запобігти появі жирного присмаку, що дозволяє збільшити кількість жирної сировини в рецептурах, додасть продукту приємний, стійкий і м'який смак. Харчові волокна сприяють «розпушуванню» паштету в ж / б банку, і фіксують цей обсяг навіть при тривалому зберіганні.
Клітковина закладається на початку процесу подрібнення разом з бульйоном в сухому вигляді в кількості до 2% від основної сировини.
Клітковину Проттект беруть собі на озброєння багато виробників продукції лікувально-профілактичних напрямів, з акцентами «ЕКО», «БІО» і т.д.
Залежно від виду і ступеня помолу клітковини вона може бути упакована в багатошарові паперові мішки по 10, 15, 20 або 25 кг.
Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших фахівців і всіма дозвільними документами. А завдяки тому, що ми намагаємося всі інгрідієнти для наших стабілізаційних систем закуповувати безпосередньо на заводах - виробниках, наші ціни цілком демократичні !!!
Зателефонуйте нам і наші спеціалісти допоможуть підібрати з нашого асортимента продукт, який буде максимально Вам підходити!!!