Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Клітковина Проттект

Компанія Віанокс - одна із лідерів на ринку харчових  інгредієнтів України, пропонує широкий асортимент харчових волокон (харчові волокна, харчова клітковина, клітковина, целюлоза, пшенична клітковина, бамбукова клітковина, соєва клітковина, суміші харчових волокон) для харчової промисловості та  молочної  промисловості зокрема.

Загалом  клітковина  складається із баластних речовин і має велике значення з точки зору біологічної цінності  та  принципів здорового харчування. Клітковина являється харчовими  волокнами та дозволена до вживання як харчова добавка. Вона служить не лише для збагачення продуктів баластними речовинами, але і пропонує цілий ряд функціональних і технологічних рішень.

Вологозв´язуюча здатність.

Головна функціональна особливість клітковини–її висока водозв'язуюча та жирозв´язуюча здатність. Оскільки волокна клітковини мають капілярну структуру, утримання води відбувається не лише поверхнею волокон, але і усередині капілярних каналів, внаслідок чого, волога рівномірно розподіляється і міцно стримується в тривимірному каркасі, що утворився, покращуючи структуру готового продукта. Добавлення всього 2% харчових волокон значно підвищує показник водоскріплення в харчовій системі. Оскільки рідина транспортується  в серцевину волокон целюлози по капілярах, консистенція не піддається жодній негативній дії, і таким чином забезпечується стабільність продукту.  Стабілізація і поліпшення консистенції (текстури).

Завдяки адсорбуючим характеристикам  волокон, значно скорочуються проблеми з розшаруванням харчових емульсій. Ступінь зв'язування жиру клітковиною  на пряму залежить від довжини волокна (максимум 1:12). Набухання та   водопоглинання напряму залежить від довжини волокна (максимум 1:12) На відміну від більшості інших набухаючих та водопоглинаючих засобів., клітковина нерозчинна в воді і жирі. Це дозволяє досягти гарного зв'язування води при одночасному поліпшенні консистенції.

Емульгуюча дія.

В принципі, на відміну від більшості інших набухаючих і водопоглинаючих засобів, харчова клітковина не являється емульгатором, але було встановлено, що  клітковина  підтримує дію емульгаторів, а в деяких харчових системах вона може навіть повністю замінити емульгатор.  

 

 

Асортимент харчових волокон

Асортимент харчових

волокон

Походження

харчових волокон

Вологозв´язую

ча здатність

 

Жирозв´язуюча

здатність

Соєва 

клітковина

Соєва клітковина

Холодна – 1:6

Гаряча – 1:9

Холодна – 1:4

Гаряча – 1:5

Проттект К4

суміш на основі харчових волокон

Холодна – 1:8

Гаряча – 1:12

Холодна – 1:6

Гаряча – 1:8

Проттект К30 

Пшенична клітковина

1:12

1:5

Проттект К25

Пшеничная клітковина

1:7

1:4

Проттект К16

Пшенична клітковина

1:5

1:3,5

Проттект К12

Пшенична клітковина

1:4

1:2,5

 

Примінення  харчових  волокон в молочній  промисловості. В молочній  промисловості  клітковина  використовується в якості наповнювача, стабілізатора консистенції, препарату, здатного стабілізувати емульсію, перешкоджаючи її розшарування. Харчові волокна беруть на себе озброєння багато виробників продукції лікувально-профілактичного напрямку, з акцентами «ЕКО», «БІО» і т.д. У молокопереробній промисловості клітковина ПРОТТЕКТ може активно використовуватися у виробництві твердих сирів (як наповнювач і препарат, який скорочує терміни дозрівання сиру), в плавлених сирах (як наповнювач і структуроутворювач), у виробництві творогів (збільшує вихід, може підсушити сир, зробити його більш розсипчастим) і багатьох інших продуктів.

Особливо  хочеться виділити  стабілізаційну  суміш  на основі  харчових  волокон – Проттект К4 , яка має всі переваги клетковини і дає додатковий ресурс гідратації, який розкривається під час термообробки. Цей акцент вигідний для багатьох молочних виробів, які використовуються при приготуванні їжі з наступною термообробкою: виробництво ватрушок, пирогів на основі молочних начинок, вареників і т.д. Під час процесу нагріву, при приготуванні продуктів харчування  із складовими начинками,  в яких в якості стабілізатора використовують Проттект К4, вони не випливають із продукту, зберігають стабільність,  їх емульсія не розшаровується.

В залежності  від  виду та ступені  помолу  клітковина  може  бути упакована в багатошарові  бумажні мішки по 10, 15, 20 або 25кг.

Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших фахівців і всіма дозвільними документами. А завдяки тому, що ми стараємося закупляти всі інгредієнти для наших стабілізаційних систем на заводах-виробниках, наші ціни повністю демократичні.

Подзвоніть нам і наші спеціалісти допоможуть підібрати із нашого асортименту продукт, максимально підходящий для Вас.

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page