Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Пшенична клітковина

Компанія Віанокс - одна з лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує широкий асортимент харчових волокон (харчові волокна, харчова клітковина, клітковина, целюлоза, пшенична клітковина, бамбукова клітковина, соєва клітковина) для харчової промисловості та кондитерської промисловості зокрема.

На 98% клітковина  складається з баластних речовин і має велике значення з точки зору біологічної цінності і принципів здорового харчування. Клітковина являється харчовими волокнами і дозволена до застосування, як харчова добавка. Вона служить не тільки для збагачення продуктів баластними речовинами, а й пропонує цілий ряд функціональних і технологічних рішень.

Вологозвязуюча здатність. Головна функціональна особливість клітковини– її висока вологозв'язуюча і жирозвязуюча здатність. Так як волокна клітковини мають капілярну структуру, утримання води відбувається не тільки поверхнею волокон, а й всередині капілярних каналів, в результаті чого волога рівномірно розподіляється і міцно утримується в нинішньому тривимірному каркасі, покращуючи структуру готового продукту.

Додавання всього 2% харчових волокон значно підвищує показник водоутримання в харчовій системі. Так як рідина транспортується в серцевину волокон целюлози по капілярах, консистенція не береться ніякому негативному впливу, і таким чином забезпечується стабільність продукту.

Стабілізація і поліпшення консистенції (текстури).

Завдяки абсорбуючим властивостям волокна  значно скорочуються проблеми з розшаруванням харчових емульсій. Ступінь зв'язування жиру клітковини  на пряму залежить від довжини волокна (максимум 1: 6). На відміну від більшості інших набухають і водопоглинаючої засобів, клітковина нерозчинна в воді і жирі. Це дозволяє досягти гарного зв'язування води при одночасному поліпшенні консистенції.

Емульгуюча дію.

В принципі, пшенична клітковина не являється емульгатором, але було дослідно встановлено, що клітковина підтримує дію емульгаторів, а в деяких харчових системах вона може навіть повністю замінити емульгатор.

Область застосування харчових волокон в деяких напрямках кондитерської промисловості

Борошняні вироби. У всіх борошняних виробах за рахунок високої вологозв'язуючих і водоутримуючих здібностей збільшується вихід, сповільнюється процес усушки (черствіння), подовжується термін зберігання готових виробів. Клітковина носиться в тісто разом з борошном в дозуванні 2-5% від маси борошна. Додатково вноситься 3-4 л води на 1 кг харчових волокон
Вафлі.  При додаванні харчових волокон вафельний лист стає менш ламкий і менш гігроскопічний, готові вафлі будуть більш ніжні і хрусткі, зберігають ці властивості більш тривалий час, знижуються витрати емульгатора. Знижується кількість зворотних відходів (за рахунок мінімального збільшення в'язкості тіста). Вноситься при замішуванні тіста спільно з борошном в дозуванні 2-5% від маси борошна в тісто. Додатково вноситься 3-4 л води на 1 кг харчових волокон

Пряники, печиво, бісквіти, кекси, еклери. Висока водопоглинаюча здатність харчових клітчаток оберігає продукт від передчасного висихання, продовжуючи терміни зберігання. Вноситься при замішуванні тіста спільно з борошном в дозуванні 2-3%, додатково вноситься 3-4 л води на 1 кг клітковини.

Екструдовані продукти.  Клітковина сприяє отриманню рівномірною пористою текстури поверхні виробу за рахунок посилення волокнами, буде більш тривале збереження хрустких властивостей при змішуванні з рідиною, зниження витрат глазурі (за рахунок менш пористої поверхні продукту). У продуктах з начинкою утворюється тонкий ізолюючий шар між начинкою і продуктом, що знижує міграцію вологи з начинки і дає можливість домогтися дуже вдалого поєднання м'якої і соковитою начинки з хрусткою основою продукту.

Харчові концентрати (сухі суміші для хліба, кексів, біскітов). У цих продуктах харчові волокна запобігають злежуванню, компенсують деякі недоліки якості борошна.

Залежно від виду і ступеня помелу клітковини вона може бути упакована в багатошарові паперові мішки по 10, 15, 20 або 25 кг

Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших спеціалістів і усіма дозвільними документами. А завдяки тому, що ми стараємося всі інгредієнти для наших сумішей закупляти безпосередньо на заводах-виробниках, тому наші ціни демократичні!

Телефонуйте нам і наші спеціалісти допоможуть підібрати з нашого асортименту продукт, який максимально Вас влаштує!!!

 

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page