Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Клітковина Проттект

Компанія Віанокс - одна из лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує широкий асортимент харчових волокон (харчові волокна, харчова клітковина, клітковина, целюлоза, пшенична клітковина, бамбукова клітковина, соєва клітковина) для харчової промисловості і кондитерській промисловості зокрема.

На 98% клітковина  складається із баласних речовин і має велике значення з точки зору біологічної цінності і принципів здорового харчування. Клітковина являється харчовими волокнами і дозволена, як харчова добавка. Вона служить не тільки для збагачення продуктів баласними речовинами, також пропонує цілий ряд функціональних і технологічних рішень.

Вологозвязуюча здатність. Головна функціональна особливість клітковини– її висока водозвязуюча і жирозвязуюча здатність. Так як волокна клітковини мають капілярну структуру, утримання води відбувається не тільки через поверхню волокон, але і в середині капілярних каналів, в результаті чого волога рівномірно розподіляється і міцно утримується в нинішньому тривимірному каркасі, покращуючи структуру готового продукту.

Додавання вього 2% харчових волокон значно підвищує показник водозвязування в харчовій системі. Так як рідина транспортується в серцевину волокон целюлози по капілярах, консистенція не піддається ніякому негативному впливу, і таким чином забезпечується стабільність продукту

Стабілізація і покращення консистенції (текстури). Завдяки адсорбуючим властивостям волокон значно скорочуються проблеми з розслоєнням харчової емульсії. Ступінь звязування жиру клітчаткою на пряму залежить від довжини волокон (максимум 1:6). На відміну від більшості інших набухаючих і водопоглинаючих засобів, клітчатка нерозчинна в воді і жиру.Це дозволяє досягнути гарного звязування води і одночасно покращує консистенцію.

Емульгуючі дії. В принципі, пшенична клітковина не являється емульгатором, але дослідно було встановлено, що клітковина підтримує дії емульгаторів, а в деяких харчових системах вона може навіть повністю замінити емульгатор.

Області застосування харчових волокон в деяких напрямках кондитерської промисловості

Мучні вироби. У всіх мучних виробах за рахунок високої водозвязуючої і водоутримуючої здатності збільшує вихід, уповільнює процес усушки (очерствіння), продовжує терміни придатності готових подуктів. Клітковина вноситься в тісто разом з мукою в дозуванні   2-5% від маси муки. Додатково вноситься 3-4 л води на 1 кг харчових волокон
Вафлі.  При додаванні харчових волокон вафельний лист стає менш ламкий і менш гігроскопічний, готові вафлі будуть більш ніжні і хрусткі, зберігаються ці властивості більш тривалий час, знижуються витрати емульгатора. Знижується кількість зворотних відходів (за рахунок мінімального збільшення в'язкості тіста). Вноситься при замішуванні тіста спільно з борошном в дозуванні 2-5% від маси борошна в тісто. Додатково вноситься 3-4 л води на 1 кг харчових волокон

Пряники, печиво, бісквіти, кекси, еклери.. Висока водопоглинаюча здатність харчової клітковини оберігає продукт від передчасного висихання, продовжуючи терміни зберігання. Вноситься при замішуванні тіста спільно з борошном в дозуванні 2-3%, додатково вноситься 3-4 л води на 1 кг клітковини.

Екструдовані продукти.  Клітковина сприяє отриманню рівномірною пористою текстури поверхні виробу за рахунок посилення волокнами, буде більш тривале збереження хрустких властивостей при змішуванні з рідиною, зниження витрат глазурі (за рахунок менш пористої поверхні продукту). У продуктах з начинкою утворюється тонкий ізолюючий шар між начинкою і продуктом, що знижує міграцію вологи з начинки і дає можливість домогтися дуже вдалого поєднання м'якої і соковитою начинки з хрусткою основою продукту

Харчові концентрати (сухі суміші для хлібу,кексів, бісквітів). В цих продуктах харчові волокна запобігають злежуванню, компенсують деякі недоліки якості борошна.

Залежно від виду і ступеня помелу клітковини вона може бути упакована в багатошарові паперові мішки по 10, 15, 20 або 25

Вся продукція сопровождается технологічною підтримкою наших спеціалістів і усіма дозвільними документами. А завдяки тому, що ми стараємся всі інгредіенти для наших стабілізаційних систем закупляти  беспосередньо на заводах-виробниках, то наші ціни цілком демократичні!

Телефонуйте нам і наші спеціалісти допоможуть підібрати з нашого асортименту продукт, який максимально Вам підійде!!!

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page