Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Глютен

Компанія Віанокс - одна из лідеров на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує високоякісний  глютен (пшеничну клейковину, пшеничний білок).

Пшенична клейковинаекологічно чистий продукт

Пшеничний  глютен являється природним комплексом нерозчинний у воді і сольових розчинах груп білкових речовин, виділених як окрема фракція методом сепарації з подальшим подрібненням і сушкою продукту методом, який максимально зберігає природні властивості білку.

Суха пшенична клейковина вперше стала використовуватися для збагачення муки в Англії, не так давно півстоліття  назад. Зараз глютен широко використовується  в хлібопекарській, мясопереробній   і інших сферах виробництва харчової промисловості по всьому світу. В сучасній Європі більше 50% муки проходят "збагачення" глютеном. Це зв’язано, в першу чергу, з незадовільною якістю муки.

Пшениця і жито, які ростуть в погодних умовах не властивих даним рослинам  (в дуже жарких або дощових регіонах), можуть містити знижену кількість білку. Тому, щоб зберегти високу і стабільну якість муки із такої пшениці потрібно додатково збагатити  клейковиной. А якщо врахувати, що всього 15-20% пшениці, яка виросла в Україні,  має достатню якість для отримання муки вищого гатунку, то становиться очевидно: що в більшості випадках без добавок, які здатні покращити якість, не обійтися. В свою чергу , єдиною натуральною добавкою, яка дозволяє підвищити кінцеву якість муки є суха пшенична клейковина (глютен).

Друга причина широкого застосування  клейковини- загальна недостача необхідного людині білку, тому альтернативний спосіб збагачення традиційних продуктів - джерелом рослинного білку – являються пріоритетними в наукових розробках харчової промисловості.  

Виробництво пшеничной клейковини.

 Зерна пшениці очищуються від домішок і замочуються. Потім зерна подрібнюють і із них виділяють цільне ядро. Цільне ядро пшеничного зерна ще більше подрібнюють, в результаті чого вивільнюється весь крохмаль. Отриману масу з крохмалю і пшеничного білку  розділяють на відцентрових сепараторах.  Далі йде операція концентрації білку. Потім пшеничну клейковину висушують і розфасовують.

Ефективність роботи пшеничной клейковини (глютена).

В країнах ЕС вважають доцільним додаванням до муки європейських  сортів пшениці  (середній вміст в ній сухого білку порядку  10%) від 1 до 3% сухої пшеничной клейковини. При цьому покращуються фізичні і реологічні властивості тіста і якості кінцевого продукту, який відповідає якості виробу, що приготовлений із сортів пшениці з вмістом білку 16-17%. Глютен дозволяє створювати стабільну структуру тіста, контролювати його розтяжність, збільшувати газоутримуючу здатність , покращувати структурно-механічні властивості тіста, а отже якість кінцевого продукту.

Додавання пшеничной клейковини дозволить:

- стабілізувати якість муки і отримувати муку з потрібними параметрами;

- підвищити водопоглинаючу здатність тіста;

- збільшити вихід готових виробів;

- покращити реологічні властивості тіста;

- створити стабільну структуру тіста;

- контролювати розтяжність тіста;

- збільшити газоутримуючу здатність;

- покращувати структурно-механічні властивості тіста;

- підвищити якість кінцевого продукту;

 Пшенична клейковина упакована в багатошарові паперові мішки з поліпропіленовими вкладками по 25кг.  

Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших спеціалістів і усіма дозвільними документами. А завдяки тому, що стараємся всі  інгредієнти  закупляти безпосередньо на заводах – виробниках, наші ціни демократичні!!! 

Телефонуйте нам і наші спеціалісти  допоможуть підібрати з нашого асортименту продукт, який максимально Вам сподобається!!!

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page