Оберіть мову:

iанокс"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

+380 (95) 053-93-60

Facebook Viber WhatsApp Telegram Instagram

Пшенична клейковина

Компанія Віанокс- одна із лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує високоякісний  глютен (пшеничну клейковину, пшеничний  білок, суху  пшеничну клейковину).

Пшенична  клейковина – екологічно  чистий продукт.

Пшеничний глютен є природним комплексом нерозчинних у воді і сольових розчинах груп білкових речовин, виділених, як самостійна фракція,  методом сепарації із подальшим подрібненням і сушінням продукту способом, максимально зберігає природні властивості білка. Суха  пшенична  клейковина вперше  стала використовуватися для збагачення борошна в Англії, всього лише близько півстоліття тому.  Зараз глютен широко приміняють в хлібопекарській, м´ясопереробній  та  інших  сферах виробництва харчової промисловості в усьому світі.  У сучасній Європі більше 50% борошна проходять "збагачення " глютеном. Це пов'язано, в першу чергу, з незадовільною  якістю борошна.

Пшениця і жито, вирощені в погодних умовах, невластивих даними рослинам (в дуже жарких або дощових регіонах), можуть містити знижену  кількість білка.  Тому, щоб зберегти високу та стабільну якість борошна із такої пшениці, потрібно додатково збагатити

клейковиною. А якщо врахувати, що лише (15-20)% пшениці, вирощеної в Україні, володіє достатньою якістю для отримання борошна вищих сортів, то стає очевидно: в більшості випадків без добавок, здатних поліпшити якість, не обійтися.  У свою чергу, єдиною натуральною добавкою, що дозволяє підвищити кінцеву якість борошна, є суха пшенична  клейковина (глютен).

Друга  причина широкого примінення клейковини- загальний брак необхідного людині білка, тому альтернативні способи збагачення традиційних продуктів-джерел рослинного білка - є пріоритетними в наукових розробках харчової промисловості.

Виробництво пшеничної клейковини.

Зерна пшениці очищають від домішок і замочують.  Потім зерна піддаються роздробленню, із них виділяють незбиране ядро.  Цільне ядро ​​пшеничного зерна подається на більш дрібне дроблення, в результаті якого вивільняється весь пов'язаний крохмаль.  Отриману масу із крохмалю і пшеничного білка подають на відцентрових сепараторах.  Далі слідує  операція концентрації білка,  потім пшеничну клейковину висушують  та  розфасовують.

Ефективність работи  пшеничної  клейковини  (глютена).

У країнах ЄС, вважається доцільним додавання до борошна європейських сортів пшениці (середній вміст в ній сухого білка близько 10%) від (1 до 3)% сухої пшеничної клейковини. При цьому поліпшуються фізичні та реологічні властивості тіста і якість кінцевого продукту, які відповідають якості виробів, приготованих із сортів пшениц, із вмістом білку (16-17)%. Глютен позволяє  створювати стабільну структуру тісту, контролювати його розтяжність, збільшувати газоутримуючу здатність, покращувати структурно-механічні властивості тіста і, отже, якість кінцевого продукту.Добавлення пшеничної  клейковини  позволяє:

-стабілізіровать якість борошна і отримувати борошно з наперед заданими параметрами;

 -Підвищити водопоглинаючу здатність тіста;

 -Збільшити вихід готових виробів;

 -Поліпшити реологічні властивості тіста;

 -Створити стабільну структуру тісту;

 -Контролювати розтяжність тіста;

 -Збільшувати газоутримуючу здатність;

 -поліпшує структурно-механічні властивості тіста;

 -Підвищити якість кінцевого продукту; 

Пшенична клейковина упакована в багатошарові паперові мішки з поліпропіленовим вкладишем по 25кг.

Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших фахівців і всіма дозвільними документами.  А завдяки тому, що ми намагаємося, щоб  всі інгредієнти закуплялися прямо  на заводах - виробниках, наші  ціни  реально  демократичні. 

Передзвоніть  нам  і  наші  спеціалісти  допоможуть  підібрати  із нашого асортименту продукт, максимально підходящий для Вас.

×
Консультація фахівця Задати питання
Відправити
×

Ваш запит відправлено!

Наші фахівці свзяжустся з Вами найближчим часом.

×

Помилка!

Чи не вдалося відправити запит. Будь ласка, повідомте про помилку адміністратору сайту.

Технологічна підтримка
Якщо у Вас залишилися питання, ми зможемо на них відповісти.
Консультація фахівця Задати питання
Top of Page