Карагенан

Компанія Віанокс - одна із лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує асортимент каппа и йота карагинанів (Е 407, Е407а, карагинан, Carrageenan, очищений, напівочищений, стандартизовані під конкретні виробництва і з визначеними властивостями).
Карагинан - природний згущувач , хороший вологозвязуючий , стабілізуючий і желюючий агент, який отримують із визначених видів червоних водоростей (класу Rhodophyceae). Найбільш відомою водорістю, яку використовують для виробництва карагенана, являється Chondrus crispus - темно-червона рослина, яка нагадує петрушку, яка росте на скалах в океанах на глибині до трьох метрів на побережжі Філіпінських островів, Канади, США, Франції.
Помимо природних запасів водоростей цього класу останній часом велике значення має їх промислове вирощування , перевагами якого є можливість отримувати більш чисту сировину не залежно від змін кліматичних умов. При промисловому виробництві, водорості екстрагують водою при високих температурах, в результаті чого отримують сипучий порошок білого кольору, розчинний у воді.
Карагенан (інакше його називають "ірландський мох") має гетерогенну структуру. Це лінійний полісахарид, що складається з частинок D-галактози і З, 6-ангидро-D-галактози. Один або більше атомів водню в молекулі карагинана замінені сульфатної групою. За хімічним складом це гідроколоїд, що складається, головним чином, з калієвих, натрієвих, магнієвих і кальцієвих сульфатних складних ефірів галактози. Це дає велику кількість структурних варіацій..
Карагенан має високу гелеутворюючу і вологозв'язуючу здатність. Внаслідок наявності на поверхні негативних зарядів легко взаємодіє з білками і катіонами; утворює після циклу "нагрів-охолодження" міцну просторову сітку. Нейтральний до смаку і запаху. При рН від 8 до 9 деякі типи карагенанів мають виражену емульгуючу здатність. При цьому на відміну від інших добавок карагенан в харчових системах одночасно формує з солерозчинними білками єдину матрицю і зміцнює її, забезпечуючи отримання необхідного технологічного ефекту
Нами розроблено ряд комплексних стабілізаційних і емульгуючих сумішей для виробництва харчової продукції та адаптовані під виробництво конкретних виробів. Ці препарати основані не тільки на карагинанах, але і на гуаровій камеді, камеді тари, камеді ріжкового дерева, ксантановій камеді, кмц (карбоксиметил целюлоза), емульгаторах, пшеничної і соєвої клітковини, фосфатах, цитратах, ГДЛ (глюконо-дельта лактоні) і інших компонентах. Вони дуже широко використовуються в харчовій промисловості, а оскільки компоненти сумішей взаємопідсилюються (завдяки ефекту синергізму), виходить хороший виробничий і економічний ефект.
Всі наші карагенани упаковані в багатошарові паперові мішки з поліпропіленовими вкладишами по 25кг.
Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших спеціалістів і усіма дозвільними документами. А завдяки тому, що ми стараємося всі інгредієнти для наших сумішей закупляти безпосередньо на заводах-виробниках, тому наші ціни демократичні!
Телефонуйте нам і наші спеціалісти допоможуть підібрати з нашого асортименту продукт, який максимально Вас влаштує!!!