Камідь гуарова
Компанія Віанокс - одна із лідерів на ринку харчових інгредієнтів України, пропонує високов'язкий, добре розчинний і ефективний харчовий загущувач - гуарову камідь (Е412, гуар, камідь гуару, гамідь гуареї, Guar Gum) - один із найпопулярніших компонентів для всіх видів стабілізаційних систем для молочної промисловості. В нашому асортименті є гуарова камідь із в'язкістю 1% - го розчину мінімум 5000сps і 6000cps.
Гуарова камідь – це полісахарид, що набухає у холодній воді, проте, нагрівання розчину гуарової камеді скорочує час для отримання повної сили в'язкості. Досягнута в'язкість залежить від температури, часу, концентрації, рН, швидкості перемішування і розмірів частинок порошку. У холодній воді максимальна в'язкість може бути досягнута через 1- 4 години.
- Походження. Смола, що міститься в ендоспермі зерна стручкової однорічної рослини, яка виростає в Індії, двох типів. Рослину вирощують на протязі багатьох століть і використовують в їжу людини. Боби - близько 15см довжиною, містять від 6 до 9 насінин діаметром 2-3 мм. Насіння містить до 70% камеді (вищий полісахарид - галактоманнан).
- Будова. Гуарова камідь – це вуглеводневий полімер. Гуар являє собою полісахарид із групи галактоманнанів, в якому від основного ланцюга, що складається з ланок манози, відходять бічні ланки галактози. Причому, одна ланка галактози припадає на дві ланки манози.
Гуар (Е412), який використовується в харчовій промисловості, містить (у відсотковому співвідношенні): полісахариду - 85,0; протеїну - 3,7; сирої клітковини - 1,5; золи - 0,6; вологи - 5-8. Гуар має нейтральний смак і запах, розчиняється в холодній воді, утворюючи в'язкі розчини в області рН 2,5 - 7,0.
- Виробництво. Камідь гуару, або просто гуар отримують простим подрібненням насіння рослини Cyamopsis tetragonoloba L. Ендосперму відокремлюють в процесі подріблення, просіювання і розмелювання в дрібний порошок. Завдяки багатостадійному процесу очищення, отримують сорт гуару тонкого помолу, більш високої в'язкості, а також із збільшеним вмістом фракції галактоманнана.
- Примітка. Гуар добре сумісний з більшістю компонентів їжі, забезпечує цільовому продукту довгу слизисту текстуру. Здатність розвивати в'язкість в холодній воді і демократична ціна, в порівнянні з іншими камедями, забезпечила гуару найбільшу популярність. Разом з тим, можливості ефективного застосування гуару як індивідуального загущувача обмежені в зв'язку з його чутливістю до високих температур і до кислотності середовища. Нагрівання системи, що містить в якості загущувача тільки гуар, протягом деякого часу при температурі вище 100°С призводить до незворотної втрати нею в'язкості. По кислотності, яка оптимальна для систем, що містять виключно гуар, є значення рН рівне 4.
Нами розроблений ряд комплексних стабілізаційних, наповнюючих і эмульгуючих сумішей для виробництва різноманітних молочних продуктів. В основу цих препаратів входять карагенани, гуарова камідь, камідь тара, камідь рожкового дерева, ксантанова камідь, кмц (карбоксиметил целюлоза), эмульгатори, харчові волокна, регулятори кислотності та інші компоненти. Вони дуже широко використовуються в харчовій промисловості, а оскільки компоненти сумішей взаємопідсилюють одне одного (завдяки ефектам синергізму), виходить хороший виробничий і економічний ефект.
Всі наші продукти упаковані в багатошарові паперові мішки з поліпропіленовою вкладкою по 25кг.
Вся продукція супроводжується технологічною підтримкою наших фахівців і всіма дозвільними документами. А завдяки тому, що ми намагаємося всі інгредієнти для наших сумішей закуповувати безпосередньо на заводах - виробниках, наші ціни цілком демократичні !!!
Зателефонуйте нам і наші фахівці допоможуть підібрати з нашого асортименту продукт, який максимально відповідає Вашим побажанням!!!