"Вианокс"

Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

+380 (95) 053-93-60тел

+380 (44) 369-58-20факс

Солі-плавителі для плавлених сирів

Компанія «Віанокс» у своєму асортиментному ряді представляє досить потужну лінійку солей-плавителів.

Вибір солей-плавителів, головним чином, залежить  від виду готового продукту та від якості вихідної сировини. Основним завданням солей-плавителів є запобігання денатурації і дегідратації білка, вони мають здатність зв’язувати кальцій і посилювати іонний зв'язок. Це являється гарантією отримання якісного готового продукту.

 При виробництві плавленого сиру слід враховувати величину рН, так як  вона впливає на консистенцію сирної маси і визначає до якого виду продукту віднести плавлений сир. Важливо врахувати  ступінь зрілості вихідної сировини при виробництві плавленого сиру. Ідеальною вважається ситуація, коли можна регулювати рН сиру, використовуючи стандартну сировину за фізико-хімічними параметрами, органолептичними (зрілий сир з помірно вираженими запахом та смаком) і солі-плавителі  з певним значенням активної кислотності мінімізуючи їх коливання. Якщо для якісних солей-плавителів з фіксованим значенням рН і стабільними властивостями це можливо, то сировина на заводах не завжди стабільної якості.  Часто на підприємствах трапляється сировина з різним значенням кислотності. Тому наша компанія підійшла до вибору солей-плавителів індивідуально під сировину, яка використовуватиметься та виду сиру.

Триполіфосфат натрію активно застосовується виробниками сироробних підприємств при виробництві плавлених сирів. Компанія «Віанокс» у своєму асортименті  також має сіль-плавитель Триполіфосфат натрію. Перевагою нашої солі від інших солей триполіфосфата  є його дуже добра розчинність та відповідно менша закладка при виробництві.

Найбільш затребуваною сіллю-плавителем компанії «Віанокс» є «Проттект С28». Комплексна суміш солей-плавителів «Проттект С 28» – це добре розчинна сіль, яка здатна впливати на зв’язування Са², регулювати кислотность рН, впливати на емульгування жиру, а також на формування структури при отриманні плавленого сиру. «Проттект С28»  забезпечує однорідну структуру сирної маси, захищає молочні білки від впливу високої температури, має емульгуючі властивості,  здатний запобігати витопленню жиру в продукті. Особливістю «Проттект С28» є невелика доза внесення – 11-13 кг на 1 т продукту.

При виробництві плавлених сирів з використанням вихідної сировини із сильно вираженим смаком і запахом, з пряновато-солодковатим присмаком, надлишком гостроти, наша компанія рекомендує сіль-плавитель - «Проттект 05». Рекомендована доза внесення 1,4-1,6% від об’єму сировини. Також перевагою даного продукту є те, що він не містить фосфатів.

Часто виробники стикаються з проблемою корегування та стабілізації рН – рівня сировини, в таких випадках доцільно використовувати сіль-коректор «Проттект Ф5». Даний препарат при мінімальних дозуваннях (0,5-1,5кг на 1т сирної маси) здатний забезпечити стабільне значення активної кислотності.

 

 

Top of Page