"Вианокс"

Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

+380 (95) 053-93-60тел

+380 (44) 369-58-20факс

Розсольні суміші та компоненти для розсолів

Наш коментар в  газету «Харчовик»  та журнал «М`ясна індустрія»

 Дуже часто технологи стверджують, що завдяки розсольним препаратам можна стабілізувати вихід делікатесної продукції. Розкажіть, які розсольні препарати пропонує Ваша компанія, а також функції, які вони виконують, для яких виробів найбільше підходять, а також зазначте застосування яких добавок є актуальними на сьогодні і які з них допоможуть зберегти високу якість готового делікатесного виробу.

 

 Компанія «Віанокс» має значний досвід у виготовленні різноманітних  розсольних  функціональних сумішей  для делікатесної продукції. Слід зазначити, що всі препарати вдало  пройшли  тестові  випробування та  добре зарекомендували себе на виробництвах.

  Самою популярною на сьогодні  сумішшю для виробництва делікатесної продукції є  суміш Проттект Р3. Особливістю цього препарату є  його маленьке дозування (3 кг на 100л розсолу).   Незважаючи на помірне дозування він дає можливість отримати віскозний розсіл, який при ін’єктажі 170-180% дає вихід на м’ясі 145-160%.  Другою особливістю цього препарату є його універсалізм. Він може використовуватись не тільки у виробництві м’яса, а  також показав хороші показники у виготовленні  копченого сала, делікатесів з курятини.

Для підприємств, що компонують на своїх підприємствах розсоли власними силами, я б хотів порекомендувати для  використання наш каррагенан для інжекцій  SRC50.   Даний препарат особливий тим, що в холодних процесах веде себе як класичний каррагенан, проте при нагріванні, вже після 300С, починає активно набирати в’язкість. Цей процес триває аж до 720С (температури термічної обробки м’ясних виробів).  Завдяки таким властивостям, розсіл складений на основі такого каррагенану мінімізує втрати при термообробці, збільшуючи вихід готового виробу.

 Окрім каррагенану для інжекцій рекомендуємо виробникам звернути увагу на наші фосфатні суміші СтабіФос Ф1 та СтабіФос Ф2.  Обидва препарати представляють собою набір фосфатів, що запропоновані нами для різних видів м’яса (СтабіФос Ф1 – для яловичини та свинини, а СтабіФос Ф2 для м’яса птиці). Ці препарати мають добру розчинність і при контакті з водою та незначному перемішуванні добре переходять в розчин, що також їх якісно виділяє в iснуючому асортименті  аналогічних препаратів.

 Окремо хотів би виділити наші препарати Проттект Р11  та Проттект Р12 –  розсольні суміші для виробництва м’яса  з наступним охолодженням чи заморозкою.  Дані препарати мають незначну закладку (1кг/100л розсолу) і дозволяють виробникам отримувати максимальні виходи продукції.

 Окрім описаних препаратів у нас багато розсольних сумішей, які ми розробляли індивідуально під окремі виробництва, з урахуванням їх обладнання, особливостей технології та  побажань.

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top of Page